Nuttige oefenwedstrijd voor AH ’78 bij dorpsgenoot Zuidvogels.

Het werd een eentonige lichtwedstrijd op het kunstgras van sportpark de Wofskamer in Huizen. De thuisploeg liet duidelijk het verschil zien tussen het niveau van een eerste klasser en dat van een derde klasser, al is dat uit de uitslag niet op te maken.

De bezoekers waren genoodzaakt zich te beperken tot verdedigen en deden dat bij tijd en wijlen zeer bekwaam, echter wanneer men in balbezit was leverde was dit veelal van korte duur, niet alleen door vroeg druk zetten van de gastheren, ook de passing was in de beginfase niet nauwkeurig genoeg. Toch wist de eersteklasser in de beginfase geen doelrijpe mogelijkheden af te dwingen.

Het eerste kansje kwam vanuit uit vrije trap op randje 16 na een ongelukkige handsbal in de Huizer verdediging. Het speeltuig verdween echter via de AH ’78 over de achterlijn voor de eerste van 4 opeenvolgende corners, welke allen in een mêlee van spelers teniet gingen.
De eerste keer dat de bezoekers gevaarlijk wisten te counteren (in de 20e minuut) bleek dit ook direct de grootste kans van de wedstrijd tot op dat moment. El Kaddari werd op rechts weggestuurd en deze leverde een ragfijne voorzet af. Helaas, voor de bezoekers, wist Sta van Uiter op 5 meter voor de goal het net niet te beroeren en stuitte op de Zuid-goalie.

Waren de gastheren dan helemaal niet gevaarlijk? Zeker wel, vlak na deze aanval een kopbal, na prima voorzet van de razendsnelle linkerflank speler, welke voorlangs vloog. Enkele schoten van net buiten de zestien die een prooi werden voor doelman Schaap of scherpte misten, maar de grootste mogelijkheid was in de 40e minuut toen een bal prima achter de verdediging van de bezoekers viel en er vrije doortocht was naar Schaap. Oog in oog met laatstgenoemde faalde de Zuidvogels spits en schoof de bal naast de goal.
Niet kort na dit wapenfeit floot arbiter Bax (die een rustige avond had in deze sportieve ontmoeting) voor de rust.

Zoals in iedere oefenwedstrijd werden er in beide ploegen vele personele wisselingen doorgevoerd. Het spelbeeld bleef hetzelfde een nadrukkelijk aanvallend Zuidvogels en een verdedigend AH ’78 dat loerde op een snel omschakel moment.

In de 51e minuut kregen de gastheren de beloning voor hen aanvalsdriften, op randje (of was het over het randje?)  buitenspel mocht er worden voorgezet waarna het voor Wouter vd Berg een koud kunstje was doelman Schaap te passeren (1-0).
Bij enkele sporadische uitvallen probeerde de bezoekers het nog wel maar men kwam voorin stootkracht te kort om het de rood-groenen echt lastig te maken. Toch kon ook de thuisploeg geen bres breken in de defensie van de ploeg van trainersduo van Effrink / Schildt om zo hen overduidelijke veldoverwicht om te zetten in een grotere overwinning.

Er had wellicht nog een “stuntje” in gezeten voor de bezoekers toen Djarmo vanuit een hoekschop, net buiten de zestien, op de goal vuurde. Het speeltuig kon ternauwernood van de doellijn tot een nieuwe hoekshop worden verwerkt. Ook uit deze hoekshop was het dezelfde speler van AH ’78 die nogmaals het “Zuid” goal onder vuur nam, nu verdween zijn inzet rakelings over.

Er werd aan de kant van de bezoekers rustig doorgewisseld om zo veel mogelijk spelers de nodige “wedstrijdminuten” te gunnen voordat het echte werk volgende week zaterdag voor de begint met een bekerwedstrijd in Almere bij Sporting-Almere. Na precies 90 minuten vond arbiter Bax (bedankt voor de prima leiding) welletjes en floot hij voor het einde van deze nuttige oefenweistrijd.

Rob M.