AH ’78 doet wat het moet doen en wint eerste “echte” wedstrijd.

In een wedstrijd die de naam “wedstrijd” eigenlijk niet mocht dragen deden de bezoekers uit Huizen wat ze moesten doen. Er werd in Almere, tegen Sporting Almere, met 0-2 gewonnen en deze uitslag zei niets wat betreft de krachtsverhoudingen binnen de lijnen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Vugts werd al snel duidelijk dat de bezoekers de betere waren en een enorme druk richting het doel van de Almeerders hadden. De vraag was alleen: “Hoe snel valt de eerste goal en wat wordt de uitslag“?
De vaste bezoekers van de uitwedstrijden van de “stadsparkbespelers” werden in de eerste helft echter behoorlijk teleurgesteld. Verder dan een 0-0 bij rust kwamen de bezoekers niet en daar kon men achteraf zelfs nog “blij” mee zijn. De gasten uit Huizen wisten meerder goede mogelijkheden te creëren waarvan de grootste voor van Middelkoop waren.
Daar waar van Middelkoop tot twee maal toe een uitgelezen kans op de voorsprong niet wist te benutten (te druistig ingeschoten) mochten ze doelman Schaap dankbaar zijn dat hij tot twee maal toe (de enige uitbraken van de thuisploeg) in een één-op-één situatie zeer vakbekwaam meester was!

Dus in plaats van de rust (0-0) aan te vangen met een riante voorsprong en de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen, mocht men in de tweede helft nog flink aan de bak

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld, echter met nu (kan het nog) nog meer éénrichtingsverkeer richter de Almeerder goalie.
Toch kwam daar eindelijk de beloning voor de aanvalsdrang van de Huizers. In de 58e minuut was het van Middelkoop die droog doch doeltreffend wist af te ronden na een uitstekende aanval. De bezoekers lieten in deze aanval zien over veel voetballende kwaliteiten te beschikken. Toonen stond aan de basis van deze aanval en gaf zelf ook de assist op van Middelkoop (0-1).

Niet veel later (7 minuten) ook de 0-2 voor de gasten uit Huizen. Nu was Roy van Dijk de doelpuntenmaker na de mooiste aanval van de wedstrijd naar waarde af te ronden. Een van de beste spelers aan de kant van de  bezoekers, Batuhan CiyhanIk, wist een uitstekende pass te versturen op van Middelkoop die ineens terug legde op van Dijk, voor wie het vanaf ongeveer 11 meter een koud kunstje was af te drukken, de gastheren bleken rijp voor de “sloop”.

Echter lieten de bezoekers het afweten de score op te voeren naar een uitslag die de krachtsverhoudingen beter weer zouden geven en mocht men wederom blij zijn dat doelman Schaap (ondanks het weinige werk dat hij had deze middag) uitermate scherp was en ook nu een één-op_één situatie wist te verijdelen om zo de aansluiter te voorkomen.

Zo wonnen de rood-zwarten uit Huizen hen eerste wedstrijd om het “eggie”met 0-2 en weet wat hen te doen staat in de volgende bekerwedstrijd (volgende week zaterdag, 14 oktober, tegen ASV ’65) om de volgende ronde in de districtsbeker te bereiken.

Rob M.