AH ’78 plaatst zich voor knock-out fase districtsbeker!

In een direct onderling duel konden AH ’78 en ASV ’65 uitmaken wie zich zou plaatsen voor de knock-out fase van de KNVB districtsbeker. Dat het uiteindelijk zo (relatief) makkelijk zou gaan had de ploeg van trainersduo van Effrink / Schildt ook vooraf niet verwacht, daar de Ankeveeners hun eerste bekerduel met maar liefst 8-2 wisten te winnen van het Almeerse Sporting.
De ploeg uit Huizen wist afgelopen week met 0-2 te winnen in Almere en was er dus van bewust dat men op eigen “veld” de ploeg van trainer van Laar moest verslaan om zo door te dringen tot de gewilde volgende ronde.

De eerste helft was nog niet op gang geblazen door arbiter Bax of daar stond plotseling Jasper Frankin, na een prachtige steekbal van Barmentlo, volledig vrij op de rand zestien voor de doelman van de bezoekers. Daar hij zo enorm vrij stond dacht een ieder aan buitenspel, echter bleef de vlag omlaag en liet de scheidsrechter doorspelen. Frankin schoot de bal beheerst over de doelman en tekende zo in de tweede minuut al voor de 1-0.
Nu moesten de gasten wel, aan een gelijkspel hadden zij namelijk voldoende, maar verder dan een paar kleine mogelijkheden waarbij Huizer goalie Schaap één maal handelend moest optreden kwam ASV niet.
De grootste mogelijkheid op een doelpunt en vroegtijdige beslissing kwam op naam van Batuhan Ciyhan. Hij wist zich prima vrij te kappen en schoot buiten bereik van de lange keeper op de paal.
Verder was het een vrij “tamme” eerste helft en met slechts een 1-0 ruststand nog alle kansen voor de bezoekers derhalve.

Zo begon ook de 2e helft vrij rustig, maar in de 57e minuut was het Barmentlo die, wederom een fenomenale pass afgaf, Honing in stelling bracht en met een subtiele lob verdween de bal over de doelman in de goal, 2-0.
De wedstrijd werd in minuut 75 en 76 uiteindelijk definitief beslist toen Jaimy Haage en direct daarna Roy van Dijk tekenden voor de 3 en de 4-0.
Dat er in het laatste kwartier nog kon worden uitgelopen naar een eclatante 9-0 hadden de bezoekers echt aan henzelf te danken, de thuisploeg kon naar hartenlust combineren en heel simpel keer op keer de vrije man in stelling brengen. Om het rijtje compleet te maken, 5-0 Thomas van Middelkoop, 6-0 Mohamed el Kaddari, 7-0 Batuhan Ciyhan, 8-0 Thomas van Middelkoop, 9-0 Jasper Frankin.

Zo bekeren de Huizers, zoals gezegd, relatief eenvoudig verder en kan men volgende week beginnen aan de competitie. Dit gebeurd met een uitwedstrijd bij de (voor AH ’78) nieuwe tegenstander uit Den Dolder DOSC.
We zullen zien of de bekerwedstrijden het vertrouwen hebben opgekrikt richting de competitie.

Uiteraard was ook Rene van Dijk weer paraat met zijn camera, klik hier voor de wedstrijdfoto’s.

Rob M.