AH ’78 begint competitie met valse start.

Alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag waren aanwezig, heerlijk weer, een mooie nieuwe (kunst)grasmat en twee ploegen die aan de aanvang van een nieuw seizoen stonden.
Echter bleken niet alletwee de ploegen zin te hebben in een leuke wedstrijd en hierin waren vooral de gastheren schuldig, hoewel de uitslag hen uiteraard tevreden stelden na 90 minuten.

De thuisploeg begon nog best aardig aan de wedstrijd en legde veel strijd op de mat, hier hadden de bezoekers het best lastig mee en zo waren de eerste kleine mogelijkheden voor de gast”heren”. In de eerste 10 minuten twee redelijke mogelijkheden, een kopbal net naast en een hoekschop die, met een directe volley, over de goal van Schaap verdween.
De grootste kans kwam echter niet veel later op naam van el Kaddari die vrij voor de doelman van de thuisploeg recht op de keeper schoot.

Dit was het moment dat de bezoekers het heft in handen namen en lieten zien voetballend veruit de bovenliggende te zijn ten opzichte van de nieuwkomer in 3C. Voor de thuisploeg de start hen ware gezicht te laten zien. Veel vieze overtredingen, intimiderend gedrag en bij iedere aanraking kermend van de “pijn” naar de grond duikend!

Juist op het moment dat je dan voetballend beter bent word er vanuit de verdediging een cadeautje weggegeven dat gretig werd uitgepakt door de thuisploeg. Een foutieve breedtepass werd simpel onderschept en eenvoudig uitgespeeld, de 1-0 was een feit.
Een goede reden voor DOSC om met de voorsprong nog meer de verdedigende stelling in te nemen en te loeren op foutjes van de bezoekers en de lange bal te hanteren in de hoop dat deze een keer goed zou vallen.
Een minuut voor de rust kwam de thuisploeg na een spaarzame counter op 2-0. Met een hakballetje werd geprobeerd de spits in stelling te brengen echter rolde het speeltuig via een been van een AH verdediger tergend langzaam over de doellijn achter de verbouwereerde AH-goalie.
Nog geen minuut later was de wedstrijd “gespeeld” Roy van Dijk ging (niet al te slim) in op wederom een intimiderende actie van een van de DOSC spelers en kon met een rode kaart vroegtijdig inrukken.
Direct hierna floot de arbiter voor het rustsignaal.

Getergd kwamen de bezoekers uit de kleedkamers en in de 47e minuut had el Kaddari de aansluiter al op zijn voet. Na een prachtige aanval tussen van Middelkoop en el Kaddari, schoot laatstgenoemde jammerlijk voorlangs.
Het zat de Huizers niet mee vandaag en langzaam ebde het geloof in een goed resultaat dan ook weg.

Zo hield doelman Schaap de bezoekers in de 60e minuut nog wel in de wedstrijd door twee prima reddingen op rij, maar moest ook hij capituleren bij een inzet van de thuisploeg in de 65e minuut. Ook deze goal naar aanleiding van dom balverlies op het Huizer middenveld, welke een vrije doortocht verleende. 3-0
Vijf minuten later de laatste goal van de wedstrijd, de bezoekers hadden de handdoek in de ring gegooid en de 4-0 was daadwerkelijk de enige goal die de gastheren op “eigen kracht” mochten bijschrijven.

Zo eindigde deze wedstrijd in een geflatteerde nederlaag voor de ploeg uit Huizen, die gezien het vertoonde spel hen hoofd omhoog kunnen houden, echter op sommige momenten slimmer zullen moeten acteren om zich niet de  kaas van het brood te laten eten.

Op naar volgende week, wanneer Olympia ’25 op bezoek komt. En wie herinnert zich niet de knotsgekke openingswedstrijd tegen deze ploeg van afgelopen seizoen (3-3) met 3 rode kaartenen vier strafschoppen! Saillant detail: AH ’78 spits van afgelopen seizoen, Ferhat Ozturk, speelt momenteel voor Olympia ’25, Spektakel gegarandeerd!

Zie hier het fotoverslag van René van Dijk

Rob M.