AH ’78 pakt verdiende driepunter in vermakelijke streekderby bij Altius.

Een druilerige zaterdagmiddag, een sompige en gladde, zwaar bespeelbare grasmat waren vooraf de ingrediënten waar beide ploegen het mee moesten doen in de strijd om de drie punten.
Dat de bezoekers uit Huizen deze uiteindelijk wisten te bemachtigen was een terechte balans na ruim 90 minuten op sportpark Berestein in Hilversum.

Zoals vooraf al aangegeven zijn de wedstrijden tussen Altius en AH ’78 vaak de moeite waard te aanschouwen, zo ook deze editie. De bezoekers die het slechte weer voor lief namen en bezoekje brachten aan deze streekderby zullen zich niet verveeld hebben.
Dat de eerste helft eindigde in een brilstand (0-0) mocht een waar wonder zijn.

Al vanaf het eerste fluitsignaal van de jonge, maar uitstekende (complimenten, dat mag ook wel eens gezegd worden), arbiter Huizinga waren er mogelijkheden en goede kansen voor beide ploegen.
Zo waren de eerste kansjes voor de bezoekers, waarbij el Kaddari op aangeven (mooi hakballetje) van gelegenheidsspits, mede-trainer van de Huizers Sebastian Schildt, helaas niet genoeg kracht achter zijn inzet kon zetten en de Altius goalie relatief simpel wist te redden.
Direct vanuit de tegenaanval wisten de gastheren gevaarlijk voor de goal van Schaap op te duiken, inzet ging rakelings naast.

Niet veel later wederom een prima kans voor de oranjehemden, daar waar twee man op rand 16 volledig vrij stonden schoot een van beide ter opluchting van de Huizers in het zijnet.
Hierna weer een kans voor de bezoekers, Schildt kopte, na geopend te hebben op Honing diens strakke voorzet net naast.
Ook nu kwamen de gastheren vanuit de tegenaanval direct gevaarlijk voor de Huizer goal, eveneens een mooie voorzet van de zijkant naast de goal gekopt.
Grootste mogelijkheid kwam op naam van de thuisploeg, een vrij trap vanaf een metertje of 17 werd over en langs de Huizer muur geschoten, maar de goed opgestelde Schaap wist de poging te verijdelen.
Zo verveelde de supporters zich niet in de herfstachtige omstandigheden en mocht het (zoals gezegd) een wonder zijn dat scheidsrechter Huizinga voor de rust floot met een 0-0 tussenstand.

De bezoekers kwamen uiterst scherp uit de kleedkamers en wisten reeds in de 47e minuut hen werklust te verzilveren. De afgemeten voorzet (van de rechterflank) van Stolwijk kwam bij van Middelkoop die met zijn hoofd de 0-1 op het scorebord wist te brengen.
Net 5 minuten later waren de Huizers wederom doeltreffen, dient gezegd te worden dat het ditmaal gepaard ging met de vriendelijk hulp van de Hilversumse sluitpost.
Een niet al te lastige inzet van “spits” Schildt werd door de goalie van de thuisploeg schlemielig “gepromoveerd” tot doelpunt en zo leidde de bezoekers na een kleine tien minuten in de tweede helft met 0-2.

Na deze tegenslag kwamen de Hilversummers zich iets nadrukkelijker melden op de helft van de gasten. Iets dat al snel leidde tot een mooie kans, een snel en slim genomen inworp posteerde een voorwaartse van Altius vrij voor de Huizer doelman, deze wist samen met een Huizer verdediger de kans te verijdelen.
Toch tekende de thuisploeg niet veel later voor de aansluiter, een strakke lage voorzet ging door een woud van benen en werd op het laatste moment van richting veranderd waardoor de uitgelopen doelman Schaap op het verkeerde been stond en het speeltuig achter zich over de doellijn zag rollen, 1-2.

Met nog 25 minuten te gaan leken de bezoekers de wedstrijd, met de mooiste aanval van de middag, te beslissen. El Kaddari stond als laatste schakel aan deze aanval en wist op prachtige wijze vanuit een lastige hoek de 1-3 tegen het zijnetje in de verre hoek te schieten.
Hierna probeerde de thuisploeg het nog middels een waar offensief en hadden ook een licht overwicht welke niet leidde tot grote kansen. De Huizer verdediging hield stand, waarbij gezegd dient te worden dat de tomeloze inzet van Barmentlo (in de ogen van uw verslaggever, Man Of The Match aan Huizer kant) vele opgezette aanvallen in de kiem wist te smoren.
Zo leek de wedstrijd af te stevenen op een 1-3 overwinning voor de ploeg uit het Huizer stadspark, tot Batman in de blessuretijd een uitgespeelde aanval, door de druk naar voren van de thuisploeg ontstond er veel ruimte, via een been van een Altius verdediger wist binnen te werken, 1-4.

Eindelijk loon naar werken voor de Huizers, die met deze (verdiende) overwinning twee hatelijke nullen (punten en gescoorde doelpunten) van de ranglijst wisten te wissen.
Volgende week wacht op het stadspark de wedstrijd tegen Buitenboys, we zullen zien of de ploeg deze lijn dan kan continueren. Wordt vervolgd …

Wederom bedankt voor de mooie fotoreportage Rene van Dijk!! zie hier…

Rob M.