AH ’78 laat twee dure punten achter in Baarn.

Na ruim 90 (plus vijf) minuten preek er 3-3 op het “scorebord” in Baarn, een uitslag waar de bezoekers zich, gezien de gehele wedsijd, tekort gedaan zagen. Echter gebied de eerlijkheid te zeggen dat men pas op de valreep (de laatste minuut van de blessuretijd) de gelijkmaker wist binnen te schieten.

Zo begon de wedstrijd met een opportunistische en energieke thuisploeg, direct veel pressie op de bal waardoor zij ook in het begin ogenschijnlijk het betere van het spel hadden.
Dit spelbeeld hield tien minuten aan en daar was plots de eerste kans (zelf gecreëerd) voor van Middelkoop. Diens inzet miste richting en was een simpele prooi voor de Baarnse goalie.
Dit was de voorbode voor een helft die de Huizers verder volledig domineerde.

En zoals zo vaak komt de ploeg die de overhand heeft op achterstand. Een spaarzame uitval van de thuisploeg werd door de bezoekers onderschat en simpel kon een voorzet (in de 14e minuut) van buiten de zestien bij de tweede paal, buiten bereik van doelman Schaap worden binnen getikt. Hieraan voorafgaand wist de Huizer doelman nog een één-op-één situatie in twee instanties te verijdelen.
De dadendrang van de ploeg van van Effrink/Schildt hield aan doch stuitte men steeds op een muur van “groene” verdedigers. Tot in de 38e minuut van Dijk het eens probeerde van afstand. Zijn schot, vanaf 25 meter, verdween via de onderkant van de lat over de doellijn. Een volkomen terechte gelijkmaker.
Maar de bezoekers wilde, en kregen, meer. In de 40e minuut zorgde een scherp ingedraaide hoekschop voor paniek in de doelmond van de thuisploeg. Paniekerig werd het speeltuig “weggewerkt” maar kwam op 16 meter voor de voeten van Honing. Deze bedacht zich geen seconde en haalde verwoestend uit. Als een granaat sloeg de bal tegen het net en een 1-2 voorsrong voor de bezoekers.
Met deze stand werd de rust aangevangen.

Ook het tweede bedrijf begon scherp vanaf de kant van de Huizers, reeds in de 47e minuut had men al recht op een strafschop. De handsbal, binnen de beruchte lijnen, werd echter resoluut van de hand gewezen door de dienstdoende arbiter. Het initiatief van de bezoekers hield nog tien minuten aan, toen namen de gastheren, met hun tomeloze inzet, het heft wederom in handen en het wachten was op de gelijkmaker.
Deze viel dan ook in de 68e minuut. Een opgezette aanval kon volledig vrij doorgang vinden en simpel combinerend kon de 2-2 worden aangetekent.
Een minuut later leek de wedstrijd beslist. Een overtreding op centrale verdediger de Boer werd door de arbiter echter gezien als overtreding op de duikelende aanvaller van Baarn, strafschop. Het cadeautje werd gretig uitgepakt en de 3-2 was een feit.

Een ieder dacht al aan de overwinning voor de thuisploeg, deze werden echter in de laatste tien minuten achteruit gedrukt (waarom kon dat niet eerder?) en met overtuiging gingen de rood-zwarten op zoek naar de gelijkmaker. Dat deze in de 95e minuut dan ook viel van de voet van Schildt was gerechtigheid. Een minuut later had el Kaddari zelfs de 3-4 op zijn voet, helaas was zijn inzet niet nauwkeurig genoeg.

Met een puntje kan men achteraf toch lichtelijk tevreden zijn, alhoewel er meer in zat. Aanstaande dinsdag (om 20:15 uur bij BVV ’31) het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Buitenboys (tussenstand 0-4). En volgende week zaterdag een vrije dag voor de Huizers.

Uiteraard heeft René van Dijk alles weer op de gevoelige plaat vastgelegd. Zie hier zijn fotoverslag.

Rob M.