AH ’78 ontvangt VVZ’49 op sportpark “stadspark”

Na een weekje geen competitievoetbal kan het aanstaande zaterdag (23 november) weer een mooie voetbalmiddag worden.
VVZ ’49, onder leiding van John van Loen, komt op bezoek in het Huizer stadspark. De ploeg die van 2009 t/m 2017 nog verdienstelijk in de eerste klasse speelde is in twee jaar tijd afgezakt naar de 3e klasse.
Van een historie tussen beide teams is geen sprake, nog nooit eerdeer speelde men, in competitieverband, tegen elkaar. De “enige” binding die men met elkaar heeft is die in de naam van de huidige AH-speler Benny Honing.
Hij speelde vier seizoenen (2013/2017) voor de ploeg uit Soest.

VVZ bezet momenteel, met 13 punten uit 8 wedstrijden, de 6e plek op de ranglijst. Men heeft 18 doelpunten voor en 19 tegen. Uit de laatste drie wedstrijden wisten de Soesters drie punten te behalen, dat was (op eigen veld) de 1-0 winst op Altius. Uit bij Odysseus en Hilversum werd met 1-0 en 4-2 verloren.
Om de aanluiting met de bovenste regionen niet te verliezen zullen er dus drie punten gepakt moeten worden in Huizen.

Daarentegen is het zaak voor de ploeg van trainers van Effrink/Schildt, waarvan laatstgenoemde vanwege personele problemen binnen de AH-selectie noodgedwongen zelf de kicksen weer moest onderbinden, van groot belang de winst in eigen huis te houden.
Bij het opmaken van de balans na de eerste periode ziet het er namelijk niet al te best uit, met slechts 4 puntjes uit 8 wedstrijden en een 14e (laatste) plek op de ranglijst.
Een plek die de kwaliteit die de ploeg binnen de gelederen heeft veel te kort doet. Derhalve zal er nog geen sprake zijn van “paniekvoetbal” maar zal men vetrouwen hebben dat het kwartje de juiste kant op zal vallen. De vraag is echter wanneer…..

Wellicht is dat aanstande zaterdag wanneer er om 14:30 afgetrapt zal worden onder leiding van arbiter Guus Smith.
Tot zaterdagmiddag dus!

Rob M.