AH ’78 krijgt deksel op de neus van VVZ ’49

Dat het verschil tussen AH ’78 en VVZ ’49 na 90 minuten in 0-4 duidelijk werd gemaakt zegt meer over de thuisploeg dan de relatief simpele overwinning van de ploeg uit Soest.

Zo waren de eerste 20 minuten van de wedstrijd gelijkwaardig en had de thusiploeg, al was het licht, het betere van het spel. Een prima solo van een der VVZ spelers leidde tot in de “16” van de thuisploeg tot een struikelpartij waarin de dienstdoende arbiter van deze middag, tot verbazing van een ieder, een strafschop zag,
VVZ topscorer de Koning greep dit buitenkansje met beide handen aan en schoot onberispelijk binnen, 0-1.

Bij de thuisploeg zag men direct het geloof in een goede afloop afnemen en zo viel nog geen tien minuten later de 0-2.
Zo zou u denken, had de thuisploeg dan helemaal geen mogelijkheden? Zeker wel, van Middelkoop had de stadsparkbespelers eigenlijk al op 1-0 moteen zetten na een verdedigingsfout van VVZ in de 14e minuuut, echter verdween diens inzet over de goal.

Direct na de rust was het eenrichtingsverkeer richting de goal van de bezoekers, helaas voor de thuisploeg stokte de aanvalsdriften telkenmale rond de 16 meter en wisten de bezoekers slim gebruik te maken van de geboden ruimtes op de Huizer helft.
Zo counterde de ploeg van John van Loen simpel naar een 0-4 overwinning en mochten de Huizers wederom zonder resultaat de kleedkamers opzoeken.

Rob M.