AH ’78 pakt eindelijk weer een driepunter.

AH’78 heeft zaterdag eindelijk weer eens drie punten mogen bijschrijven. Deze broodnodige punten, AH staat immers nog onderaan de ranglijst, waren dik verdiend.
Strijdlust en teamgeest waren cruciaal voor de Huizer ploeg, die uiteindelijk een 1-0 overwinning op Odysseus over de streep trok.

Vanaf het eerste fluitsignaal had AH’78 het betere van het spel. Bij vlagen kwamen met name El Kaddari en Schildt na enkele goede aanvallen dicht bij de goal van de Utrechters, al leidde dit nog niet tot grote kansen. Toch ontstond de eerste grote kans van de wedstrijd aan de andere kant van het veld.
Een goede voorzet werd door doelman Schaap echter vakkundig voor de voeten van de aanstormende Odysseus-speler weggepakt. Het spelbeeld veranderde daarna niet en na nog een kans voor de Utrechters was het El Kaddari die de grootste kans van de eerste helft kreeg. Hij speelde zichzelf goed vrij en kon alleen op de Utrechtse keeper af.
Deze verkleinde echter goed zijn doel, waardoor El Kaddari hem niet wist te passeren. Zodoende ging men met een 0-0 stand de rust in.

De tweede helft ging verder waar de eerste helft geëindigd was: met de thuisploeg op jacht naar de openingsgoal en de drie punten. AH creëerde hierbij enkele redelijke kansen, welke geen van allen tot doelpunt gepromoveerd werden. Daarna was het Odysseus dat een reuzenkans kreeg.
De spits van de paarshemden kon de bal vanuit een hoge voorzet vrij voor keeper Schaap controleren en uithalen. Enkele supporters telden de goal al toen De Boer zich met een uiterste krachtinspanning voor de bal wierp en de situatie onschadelijk maakte.

Uiteindelijk zou het de middag van AH-middenvelder Haage worden. Ciyhan speelde zichzelf in de 75e minuut goed vrij op de rand van het strafschopgebied en haalde uitstekend uit. Zijn schot belandde echter op de lat, waarna Haage de rebound van een meter of 20 in de hoek volleerde: 1-0!
Na deze goal gaf de defensie van de door Van Effrink en Schildt geleidde ploeg geen krimp meer. Zo kon er in Huizen na het laatste fluitsignaal weer eens genoten worden van een overwinning.

Zie hier het fotoverslag van René van Dijk.

CdB