Daar waar ons eerste elftal al jaren in de derde klasse C uitkomt, heeft men in Zeist voor komend seizoen iets anders bedacht voor het vlaggenschip van sc AH ’78.
De ploeg van trainers Tit & Schildt is ingedeeld in de derde klasse B (Regio Amsterdam) waar men weliswaar enkele (oude) bekenden zal ontmoeten, maar dat veelal bestaat uit realtief onbekende ploegen waar nog nooit tegen gespeeld is, met als uitschieter een ritje naar EVC (Edam!).
Zie hier een overzicht van de resultaten van de tegenstanders afgelopen seizoen (bron: website VVA/Spartaan).

In tegenstelling afgelopen seizoen komt AH ’78 voornamelijk nieuwe tegenstanders tegen. Slechts Buitenboys, dat op de 7e plek “eindigde”in de 3e klasse C, is een tegenstander die we ook afgelopen seizoen troffen (een sterke opponent)

EVC uit Edam, speelde het afgelopen seizoen in de 3e klasse A en eindigde daar op de 7e plaats.

Dan de tegenstanders die vorig seizoen allen uitkwamen in de 3e klasse B, op volgorde van eindrangschikking:

Wartburgia uit Amsterdam Oost spelend op sportpark Drieburg gingen het afgelopen seizoen richting het kampioenschap maar de uitbraak van het Corona virus lag hen in de weg.
De nummer 2 van de competitie was De Dijk uit Amsterdam Noord, met tien punten achterstand op de koploper hadden zij nog een kleine kans op de titel maar met de 2e periode al op zak waren ze al zeker van de nacompetitie.
De nummer 3 van vorig seizoen was Blauw Wit/Beursbengels uit Amsterdam West met een gedeelde derde plek  was deze ploeg nog volop in de race voor de nacompetitie, echter JOS/Watergraafsmeer zat hen op de hielen met een gelijk aantal punten maar een minder doelsaldo, hier was de strijd nog lang niet gestreden.
Op de 5e plek vonden we Roda ’23 uit Amstelveen terug met vier punten achterstand op de nummers 3 en 4 was er nog een kans op nacompetitie.
Op plek 6 was geëindigd Buitenveldert met een groot gat van acht punten op VVA/Spartaan (plek 7) was hier wel de scheiding tussen de subtop en middenmoot.
De nummer 8 was ook afkomstig uit Amstelveen en spelen hun wedstrijden aan de sportlaan, Amstelveen/Heemraad, eindigde met een gelijk aantal punten maar een minder doelsaldo één plekje onder VVA/Spartaan.
De nummer 10 van de competitie komt uit Badhoevedorp, Pancratius, zij namen bij de uitwedstrijden niet alleen hun voetbaltalenten mee maar zeker ook hun gezelligheid, met een zanger in hun gelederen zorgde zij voor de juiste sfeer. Dan de twee ploegen die het, op sportief vlak, niet ongunstig uitkwam dat de competitie werd stil gelegd. Kadoelen uit Amsterdam Noord stond op de 12e plaats met vier punten achter op de nummer 11 waarmee het degradatiespook langzaam onderweg was. De buurman van de koploper die op de 13e plaats eindigde, de Meer, stond hier nog eens twee punten achter en kon de nacompetitie al nauwelijks ontlopen.

Al metal is ook deze competitie er één vol nieuwe uitdagingen die ons wellicht beter gezind zal zijn dan de uiterst zware competitie in de derde klasse C.
We gaan het beleven!

Rob M.