Bezoekers uit Amsterdam stelen punten op het stadspark!

In een alleraardigste wedstrijd, gingen de bezoekers uit Amsterdam met een minimale overwinning aan de haal met de drie punten. Volmondig gaf men toe de overwinning te hebben gestolen en dat de thuisploeg minimaal recht had op een punt. Maar daar koop je achteraf uiteraard niets voor.

De thuisploeg begon scherp en geconcentreerd aan het duel, tegen de vooraf als “sterk” ingeschatte tegenstander uit de hoofdstad. Men stond goed er werd geduldig gevoetbald. De Dijk liet zien over een behendige, en voor snelle voorhoede te beschikken toch speelde het spel zich in het eerste bedrijf veelal af op het middenveld en lieten er zich in het eerste half uur weinig doelkansen noteren.
Een klein kansje was er voor de thuisploeg die er direct achter kwam behoedzaam te moeten zijn voor de razendsnelle omschakeling van de gasten. Vanuit hier werd hun eerste echte doelpoging over gekopt. Ook de verre inworpen van de gasten bleek een dreiging, en vanuit een van die verre inworpen viel (eigenlijk uit het niets) de enige goal in de wedstrijd. Volledig vrijstaand kon Leijgraaff simpel raak koppen.
Na dit moment was de thuisploeg het even kwijt en mocht men van geluk spreken dat in een één-op-één situate doelman Schaap als winnaar uit de bus kwam.

In de tweede helft speelde het spel zich vooral af op de helft van de Dijk. De manschappen van trainer Gerrie Breugem werden teruggedrongen op eigen helft en dit resulteerde tot enkele uitstekende kansen voor de Huizers. Zo schoot el Kaddari op de vuisten van de doelman en dacht een ieder op het stadspark dat Heldoorn de gelijkmaker op zijn naam zou zetten. Helaas (voor de thuisploeg) was het de doelpaal die redding bracht.
Niet heel veel later was het nogmaals Heldoorn die een mogelijkheid gestuit zag worden door de bezoekende doelman. Een waar slotoffensief van de thuisploeg bracht veel spanning maar geen doelpunt.
Er dient nog wel vermeld te worden dat de Dijk een reuzenkans om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen liet liggen. Doelpuntenmaker Leijgraaf faalde hopeloos voor een leeg AH ’78 doel.

Uiteindelijk een zure nederlaag voor de Huizers, maar gezien het spel hoeft men niet te treuren, de punten zullen zeker volgen. Volgende week wacht de uitwedstrijd in Amsterdam tegen sv de Meer.

Zie hier ook de wedstrijdfoto’s van René van Dijk!

Rob M.