AH ’78 neemt driepunten mee uit Amsterdam.

De ploeg van Tit/Schildt pakte vandaag de drie punten mee vanaf sportpark Drieburg bij sv de Meer. Echetr ging dit niet zonder slag of stoot en mocht men uiteindelijk blij zijn met de treffer van matchwinnaar Boné, die ook vandaag weer liet zien over uitstekende voetbalkwaliteiten te beschikken.

De gastheren begonnen vrij voortvarend en wisten in de 2e minuut al een uitstekende doelkans te noteren, echter was doelman Schaap (zoals meerdere keren deze middag) attent en op zijn post.
Zo ging het spel in de beginfase op en neer totdat Boné zich in de 11e minuut niet bedacht en van ruim 20 meter verwoestend uithaalde. Zijn “streep” verdween achter de kansloze doelman van de thuisploeg,0-1.
Niet veel later de kans voor Frankin de 0-2 aan te tekenen. Na een prima aanval, beginnend bij Sta van Uiter, belandde de kopbal van Frankin in de handen van de doelman.
De bezoekers hadden in het eerste bedrijf voetballend de overhand maar moesten zich behoeden voor de diepe bal achter de verdediging en de vele dode spelmomenten (met name hoekschoppen), waarin de gastheren zich zeer gevaarlijk voor de goal lieten zien.
Zo kwam AH in de 27e minuut goed weg toen één van die corners bij de eerste paal werd verlengd en plots op de paal redding bracht.
Daarentegen was het Heldoorn, die na een uitstekende voorafgaande actie van Matitahatiwen de doelpaal van de gastheren wist te vinden in plaats van de 0-2 aan te tekenen.
Zo brak de rust aan met 0-1 voorsprong voor de bezoekers uit Huizen.

De tweede helf vergaten de gasten te doen waar ze goed in zijn “voetballen” en hielpen zo de thuisploeg wederom volledig in de wdstrijd.
Deze bleven strijdlustig en roken de kans op de 1-1. Zo speelde de tweede helft zich bijna volledig af op de helft van de bezoekers en had de thusiploeg ook de nodige prima mogelijkheden op de gelijkmaker. Deze bleef uit door onnauwkeurigheid voor de goal of door prima ingrijpen van doelman Schaap.
Toch hadden ook de bezoekers nog de mogelijkheden de score te verdubbelen, echter waren ook deze niet aan de voorwaartsen besteed.

Na ruim 90 minuten voetbal mochten de Huizers de drie punten bijschrijven, maar hadden de gastheren meer verdiend dan de nederlaag.
Maar zo was het afgelopen week net andersom voor de ploeg uit Huizen.
Volgende week een nieuwe uitdaging voor de Huizers, dan wacht in het stadspark het duel tegen Buitenboys, de nu al gedoodverfde kampioen in 3B. Met 6 punten uit twee wedstrijden en een doelsaldo van “slechts” plus 21!! Een tegenstander om letterlijk de mouwen tegen op te stropen.

Rob M.


Uiteraard was ook vandaag René van dijk weer van de partij, zie hier zijn fotoverslag. Waarvoor dank!