Sterk AH ’78 houdt punt over aan voetbalgevecht met Buitenboys.
Onder vreemde omstandigheden (een gesloten kantine en geen toeschouwers) kwam de koploper van 3B op bezoek in het stadspark. De rood-zwarte thuisploeg, onder leiding van trainers Tit en Schildt, wist dus dat hen een zware kluif te wachten stond. Na een spannend voetbalgevecht stond er uiteindelijk 3-3 op het scorebord. AH ’78 had kansen op meer en was mede daarom na afloop vooral tevreden over het vertoonde spel.

De Huizers begonnen sterk aan de wedstrijd. Al in de 11e minuut vond Heldoorn na een voorzet van Matitahatiwen de goed vrijgelopen Parera. De middenvelder twijfelde geen moment en rondde de goede aanval onberispelijk af. Buitenboys kroop daarna iets meer uit zijn schulp en creëerde via John een goede kans. Deze werd echter bekwaam gestopt door keeper Schaap. AH ’78 bleef bij de les en speelde goed en geconcentreerd. Dit leidde in de 28e minuut tot de 2-0 van Parera. Heldoorn hield een pass van El Kaddari goed vast en kon Parera in de loop bedienen. Uit een lastige hoek tekende hij zijn tweede van de middag aan. Het spelbeeld bleef daarna onveranderd, maar uit een corner kopte Moorman in de 41e minuut toch de 2-1 binnen.

Buitenboys kwam vervolgens beter uit de kleedkamer dan de thuisploeg. Al in de 3e minuut na rust kreeg John een vrije kopkans op 7 meter van het Huizer doel. Hij wist de bal echter geen richting mee te geven en Schaap kon wederom redding brengen. Nog geen minuut later viel een afgeslagen voorzet op ‘rand 16’ voor de voeten van John. Deze aarzelde geen moment en joeg de bal onhoudbaar tegen de touwen voor de 2-2.
De Almeerders kregen in deze fase meer grip op de wedstrijd en kwamen in de 58e minuut zelfs op voorsprong. Moorman ontving nadat hij vertrokken was vanaf het randje van buitenspel de bal en had vrije doortocht: 2-3.
De stadsparkbespelers rechtten daarna de rug en namen het initiatief weer over. Uit een corner van Haage kopte Heldoorn in de 70e minuut knap de verdiende 3-3 binnen. Zowel Haage als Boné waren hierna nog dichtbij een treffer voor de Huizers, zij raakten namelijk beiden de kruising. Zowel Buitenboys als AH’78 scoorden echter niet meer en moesten zich tevreden stellen met een punt.

CdB

Zie hier het ruime fotoverslag van René van Dijk

Zie hier de volledige wedstrijd terug op Youtube (start wedstrijd op 05:38, doelpunten op 15:45, 33:40, 46:15, 1:11:30, 1:22:5 en 1:32:00) Met dank aan Lenno van Dekken.