AH ’78 wint met 0-0 van Olympia ’25

Daar waar in de voorbeschouwing nog gesproken werd over een, meestal, attractieve en doelpuntrijke wedstrijd tussen deze ploegen moesten de vele toeschouwers het vandaag doen met een bloedeloze 0-0.
En er was maar één ploeg die daar heel blij mocht zijn, te weten de thuisploeg van trainersduo Tit/Schildt.

Onder prima omstandigheden, heerlijk weer, veel publiek, een goed maar helaas ietwat stroperig veld werd er om 14:30 uur afgetrapt voor de eerste poulewedstrijd in de bekercompetitie.
De thuisploeg had in de beginfase nogal wat moeite de vrije man te vinden en leden veel onnodig balverlies. Veelal ingeleid door het zoeken van de moeilijkste oplossing en te weinig beweging vanaf het middenveld.
Daarentegen liep het veldspel bij de gasten wat soepeler en waren zij dan ook de ploeg met het meeste balbezit. Toch was het eerste kleine wapenfeitje van de thuisploeg. Matitahatiwen poogde het met een schot(je) van buiten de “16” dat smoorde in de verdediging van Olympia. Daarna nam de druk op het doel van Schaap toe. Deze zou aan de kant van de Huizers uitgroeien tot “man of the match”.
Zo wist hij na een klein kwartier redding te brengen op een schot uit de tweede lijn en had na 32 minuten enig fortuin aan zijn zijde toen vanuit het niets een schot op de paal belandde. Daarna toch nog een kans voor de Huizers, uit een spaarzame corner kon de Hilversummer goalie ternauwernood redding brengen, maar dat was het ook wel. Zo eindigde de eerste helft met 0-0 zonder al te veel spektakel.

In de tweede helft een onveranderd beeld, de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van de thuisploeg waarbij de bezoekers nog enkele keren gevaarlijk voor doelman Schaap opdoken.
Grootste kansen voor de gasten waren een prima schotkans van een meter of 20 dat over vloog en een één-op-één voor de beste man aan Olympia kant, maar ook nu was Schaap een sta in de weg.
Daartegenover wist de thuisploeg werkelijk niet één keer gevaarlijk voor het doel van de bezoekers op te duiken en mochten ze doelman Schaap dankbaar zijn dat men een punt overhield aan dit bekertreffen.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Patria in Zeist, dat hun eerste bekertreffen in deze poule met 3-0 verloor bij Elinkwijk.
Willen de Huizers kans maken de poulefase te overleven zal er op een andere wijze geacteerd moeten worden en niets anders dan winst zal hier dan ook een vereiste voor zijn.

Rob M.