Gebrek aan effectiviteit in het eerste half uur kost AH ’78 uiteindelijk de kop en dus de knock-out fase in het toernooi om de KNVB districtsbeker.
Poulewinnaar met 3 overwinningen is Elinkwijk geworden.

De gasten uit Huizen begonnen prima aan deze cruciale bekerwedstrijd. Met goed positiespel werd makkelijk de vrije man gevonden en wanneer dit even niet lukte behield men de rust, speelde rustig terug en zocht opnieuw geduldig naar openingen.
Dit resulteerde in het eerste half uur tot 3 100% kansen welke niet besteed waren aan de voorwaartsen van de Huizer equipe.
Zo schoot Parera voorlangs, kwam Mounir niet goed uit lekker af te drukken, en nam el Kaddari (de grootste kans) de verkeerde beslissing door voor een zo goed als leeg doel de bal breed te leggen in de voeten van een tegenstander in plaats van de bal simpel in de lege verre hoek te schuiven.
Tussen deze aanvallen door wist doelman Schaap nog prima te redden in een één tegen één situatie na een slimme steekbal van de gastheren.
Die namen overigens het heft in handen in het verloop van de eerste helft, maar wisten dit overwicht eveneens niet om te zetten in doelpunten.
Het dichtst bij waren zij met een harde kopbal op de lat boven de kansloze Schaap.

In het begin van de tweede helft was het wederom het team van Tit/Schildt die aanvankelijk het heft in handen nam, echter zonder tot gevaarlijke doelpogingen te komen. Daar waar in de eerste helft rust in het spel zat oogde het nu onrustig, rommelig en werden veel verkeerde keuzes gemaakt. Tevens ontbrak het aan finesse in de eindpass.
Daarentegen bleven de Utrechters met hun aanvallen wel gevaarlijk en mochten de Huizers hun sluitpost dankbaar zijn dat het tot de 80e minuut duurde voordat een van de gevaarlijke aanvallen werd omgezet in de (op dat moment) terechte 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.
Jagend op de gelijkmaker en wellicht meer werden de ruimtes achter de laatste linie van de bezoekers groter en hiervan wist de thuisploeg in de blessuretijd alsnog te profiteren en de eindstand van 2-0 te noteren.

Met deze wedstrijd eindigt het bekertoernooi dus voor de stadsparkbespelers en kan men zich gaan richten op de competitie welke zaterdag 25 september start met een uitwedstrijd tegen Roda ’23 in Amstelveen.

Rob M.