AH ’78 boekt zwaar bevochten overwinning op EVC

Het Huizer trainersduo had vooraf een puzzel op te lossen, maar liefst 5 verdedigers waren niet beschikbaar / geblesseerd. Ondanks dat gegeven wisten zij een prima team binnen de lijnen te brengen tegen een jong, fit en fysiek sterk EVC uit Edam.

De wedstrijd schoot uit de startblokken, na drie minuten kregen de bezoekers een vrije trap aan de rechterkant van het veld. De harde strakke bal werd op de achterlijn terug gelegd en vanaf 6 meter was het voor een van hen een koud kunstje het speeltuig achter doelman Schaap binnen te prikken.
Dat was schrikken, maar vanaf de aftrap wist de thuisploeg echter direct orde op zaken te stellen. De bal kwam bij el Kadarri die onnavolgbaar 4 verdedigers wist af te schudden en vrij voor de doelman opdook. Onzelfzuchtig als hij is stelde hij Mounir in staat de 1-1 aan tekenen.
Hierna werd de wedstrijd vooral een tactisch schaakspel. Op een een heel compact veld was het lastig de opening te vinden en loerden de bezoekers op een onachtzaamheid in de, toch hechte Huizer defensie.
Zo werd zonder veel doeldreiging voor beide goals de rust aangevangen met een 1-1 stand.

Na de rust hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht zonder beide tot grote doelpogingen te komen. Het spel bleef compact en speelde zich voornamelijk op het middenveld af.
Plots was daar (in de 73e minuut) een briljante pass van Boné op el Kadarri, laatstgenoemde herhaalde zijn kunststukje uit de eerste helft en liet menig verdediger zijn hielen zien. Wederom stelde hij Mounir in staat doeltreffend af te ronden, hoewel Mounir hiervoor ook nog eerst een verdediger prachtig wist uit te kappen alvorens hij wist af te drukken voor de 2-1.
Na de 2-1 gingen de bezoekers met veel inzet en strijd op zoek naar de gelijkmaker, in de 84e minuut waren zij daar dichtbij. De opportunistische diepe bal werd van dichtbij ingekopt, echter wist doelman Schaap met een uiterste krachtsinspanning de bal uit zijn doel te ranselen en zo de Huizers te behoeden voor de gelijkmaker.
Niet veel later bracht het eindsignaal van de dienstdoende arbiter de thuisploeg naar 6 punten uit twee wedstrijden.
Kortom, een mooie start van deze competitie, wordt vervolgd……

Rob M.