AH ’78 verliest de wedstrijd in de eerste 10 minuten na rust.

De ploeg uit Huizen heeft haar ongeslagen niet weten te continueren. In Amstelveen was het Amstelveen Heemraad dat de bezoekers in de eerste 10 minuten na rust met drie doelpunten op de knieën kreeg en uiteindelijk met 4-3 hun eerste overwinning in 3B wist te boeken.

De thuisploeg startte fel aan de wedstrijd, maar toch was het de Huizer equipe die op voorsprong kwam. Reeds in de 3e minuut wist el Kaddari op rechts op te stomen en leverde een ragfijne voorzet af. Deze werd doorgekopt door Parera in de voeten van Mounir. Koelbloedig schoof hij droog de 0-1 binnen.

Je zou zeggen doorzetten na deze prima start, toch was het de thuisploeg die het eerste half uur van de wedstrijd dicteerde. Men zocht vaak de snelle buitenspelers, en door veel onnodig balverlies binnen AH gelederen, mede door de hoge druk van de thuisploeg, waren de Amstelveners in de gelegenheid hun geliefde spelletje te spelen.
De druk op het doel van Schaap nam toe en het was wachten op de gelijkmaker. Deze viel dan ook in de 23e minuut vanuit een hoekschop. De bal viel achterin de Huizer “16” waar de volledig vrijstaande spits zijn volley in de verre hoek achter Schaap zag belanden, 1-1.

Niet veel later dacht de thuisploeg op 2-1 te komen, iets dat op dat moment ook terecht zou zijn geweest, echter was het geluk aan Huizer zijde. De doelpaal bracht redding. Twee minuten later nogmaals een levensgrote kans voor de thuisploeg na wederom slordig balverlies. Volledig vrij kon de snelle linksbuiten opkomen maar schoort te gehaast recht op doelman Schaap.
Er werd wel gescoord, echter aan de andere kant, wederom was het el Kaddari die een prima pass vanaf rechts losliet, deze kon niet goed verwerkt worden door de Amstelvener verdediger en Parera was er snel bij om de 1-2 aan te tekenen 10 minuten voor rust.
Hierna gingen de bezoekers eindelijk doen waar ze goed in zijn en namen het heft in handen, er waren nog wel een paar mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer en zo konden de bezoekers met een goed gevoel de rust ingaan.

Waar dat goede gevoel gebleven was is mij nu nog een raadsel, want binnen tien minuten wisten de gastheren de 1-2 achterstand om te zetten in een 4-2 voorsprong, werkelijk alles ging fout bij de equipe van Tit/Schildt. Fel afgejaagd leden zij veel balverlies en werden er in 5 minuten vier 100% kansen gecreëerd door de thuisploeg waarvan de laatste dan ook de 2-2 betekende.
Zij voelden dat er meer in zat en bleven druk houden op de Huizer defensie. En men bleek gelijk te krijgen want na 57 minuten stond er 4-2 op het scorebord.

Hierna rechtte de Huizers de rug enigszins en kwam weer wat beter in het spel. Grote kans op de aansluiter was er in de 76e minuut toen Mounir mocht aanleggen voor een strafschop, diens inzet was echter te slap en de doelman van de thuisploeg kon simpel redden.
De druk op het doel van de thuisploeg werd groter en de 4-3 kon niet uitblijven, deze viel dan ook maar pas in de 90e minuut. Van Middelkoop knalde een vrije trap van ruim 20 meter strak in de kruising.
In de laatste 5 minuten (extra tijd) wist de thuisploeg met het nodige kunst en vliegwerk de gelijkmaker te voorkomen en de drie punten veilig te stellen. Dient wel gezegd te worden dat ook zij nog enkele mogelijkheden kregen de wedstrijd definitief te beslissen, maar hier stond Schaap zijn mannetje.

Kortom, al met al een terechte overwinning voor de Amstelveners in een doelpuntrijke sportieve wedstrijd.
Volgende week mogen de “stadsparkbespelers” zich revancheren op eigen veld waar Wartburgia de tegenstander zal zijn.

Rob M.