Amsterdamse Wartburgia op bezoek in Huizer stadspark.

Aanstaande zaterdag komt de ploeg van trainer Hans Schakel op bezoek in het Huizer stadspark. Tegenstander is Wartburgia, de ploeg die (in seizoen 2019/2020) voorafgaand aan de Corona-ellande nog trots koploper was in de derde klasse en met 10 punten voorsprong op de nummer twee een haast onoverbrugbare kloof had geslagen.
Helaas voor hen spelen zij (doordat de competitie vroegtijdig werd beeindigd) nog steeds in de derde klasse i.p.v. in de tweede klasse. Ook afgelopen seizoen begonnen zij sterk aan de competitie, en waren zij met 10 punten uit 4 wedstrijden mede koploper naast de gedoodverfde kampioenskandidaat Buitenboys.
Dit seizoen is de start van de Amsterdammers waarschijnlijk niet die zij zich hadden voorgesteld, met 4 punten uit drie wedstrijden (3-1 verlies bij JOS, 1-1 thuis tegen Buitenveldert en een nipte 2-1 overwinning op VVA/Spartaan) bevinden zij zich vooralsnog op de 10e plek in 3B. De stijgende lijn is echter ingezet, iets dat de hoofdstedelingen graag zullen willen continueren bij AH ’78.

Voor de thuisploeg was de competitiestart voortvarend, maar werden zij afgelopen zaterdag weer met beide benen op de aardbodem teruggeslingerd.
In Amstelveen werd de Huizer equipe in het begin van de tweede helft volledig overrompelt door de thuisploeg en zag men in 12 minuten een 1-2 voorsprong verdampen in een 4-2 achterstand, en verloor uiteindelijk met 4-3.
Dit is iets wat de komende bezoekers uiteraard ook hebben vernomen en in hun achterhoofd zullen meenemen naar het stadspark.
Aan de equipe van Tit/Schildt de taak zich te herstellen van deze domper en te trachten het uitstekende spel dat men tegen EVC liet zien weer terug te vinden.

Kortom een, op voorhand, leuke wedstrijd met belangen voor beide ploegen, Wartburgia zal zich van die nare 10e plek willen ontdoen en de Huizers zullen de aansluiting met de kop van de ranglijst willen behouden.
Wij heten de bezoekers uit Amsterdam en arbiter Smedinga alvast van harte welkom en hopen op een mooie, sportieve wedstrijd die zaterdag 16 oktober om 14:30 uur zal aanvangen.
Wedstrijdbal van deze middag wordt ons aangeboden door PLUS supermarkt van den Hoven uit de Oostermeent in Huizen, waarvoor onze hartelijke dank!
Tot zaterdag!

Rob M.