Ook Wartburgia te sterk voor AH ’78

AH ’78 heeft het goede spel van de eerste twee competitiewedstrijden ook inm het vierde duel geen gestalte kunnen geven. Thuis werd de wedstrijd in de eerste helft al uit handen gegeven, daar waar de uitstekende ploeg uit Amsterdam vol overgave aan de wedstrijd begon was het bij de equipe van Tit/Schildt allemaal wat tam.

Dit leidde na 10 minuten al voor de 0-1 nadat de thuisploeg achterin knullig de bal verspeelde konden de voorwaartsen van Wartburgia het cadeautje simpel uitpakken. Van Dam kon de volledig vrijstaande Cuvalay aanspelen voor wie het simpel binnen tikken was. 0-1
Zo’n tien mimnuten later stond ook de 0-2 al op het virtuele scorebord in het stadspark. Een strakke afgemeten voorzet van de eerste doelpuntenmaker kon bij de tweede paal makkelijk worden ingekopt door Koning.
Hier zette de thuisploeg cvooralsnog weinig tegenover en op de 0-2 was dan ook niets af te dingen.
Uit een scrimmage, vlak voor rust voor de Huizer goal welke ontstond na een corner kon ook door van Dijk de 0-3 worden aangetekent, wedstrijd gespeeld.

Na rust was de thuisploeg plots wel bij de les, daar waar in de eerste helft veel duels werden verloren en de tweede bal 9 van de tien keer bij de ploeg uit Amsterdam belandde was dat nu andersom.
Met het nodige geluk en door ongelukkig afwerken van de Huizer voorwaarsten bleef Wartburgia eigenlijk simpel overeind. Dat aan het einde van de tweede helft, door een “slippertje” van de centrale verdediger aan de kant van AH ’78, nog 0-4 werd was voor de statistieken.
Al met al een terechte overwinning voor de zeer degelijke Amsterdammers. De ploeg uit Huizen kan zich gaan opmaken voor het volgende zware duel, volgende week mag men op bezoek bij JOS/Watergraafsmeer.

Rob M.