AH 78 pakt 3 zwaar bevochten punten in zinderend duel met JOS/Watergraafsmeer.

Na 98 minuten waren de kruitdampen opgetrokken in Amsterdam en kon AH ’78 met een tevreden gevoel aan de derde helft beginnen. De ploegen van trainers Pel en Tit/Schildt maakten er een leuk schouwspel van dat tot de laatste minuut boeide.

De beginfase van de wedstrijd was voor de thuisploeg, met veel balbezit werden regelmatig de flanken opgezocht waar de linksbuiten gedurende het duel een ware plaag bleek voor de Huizer defensie. Toch wist JOS in die fase niet tot reële doelkansen te komen.
Na een klein kwartiertje werd het spel van de bezoekers beter en wist men in de 20e minuut op 0-1 te komen. Umit Dinc mocht vanaf ruim 20 meter aanleggen voor een vrije trap, nam deze direct en met een lastige stuit verdween het speeltuig achter de doelman van de thuisploeg, 0-1.
De wedstrijd ging op en neer, beide ploegen maakten er, zoals gezegd, een leuk schouwspel van. JOS creëerde gevaar middels enkele scherpe voorzetten van de flank, maar hier was aanvoerder Toonen deze middag een rots in de Huizer branding en wist krachtig vele aanvalsopzetten onschadelijk te maken.
Daarachter stond ook doelman Schaap op scherp en keepte uiterst attent.
Er werden stevige, maar faire duels uitgevochten. JOS dacht in de 37e minuut aan een strafschop, maar dit werd weggewuifd door arbiter Schram en vanuit een razendsnelle omschakeling wist Dinc de doelman met een lob te verschalken en gaf Mounir het laatste zetje, 0-2.
Met een uitermate goed gevoel kon de kleedkamer opgezocht worden voor de rust.

Na de rust een ontketent JOS dat feller in de duels bleek en veelvuldig het, vooral over links, doel van de bezoekers opzocht. Het kon dan ook niet uitblijven dat de aansluitingstreffer zich aandiende. Dit gebeurde in de 61e minuut, echter wel over de andere flank waar scherp kon worden voorgegeven en schuin voor de goal de bal onder de uitgelopen Schaap kon worden binnen geschoten in de verre hoek, 1-2.
De thuisploeg bleef scherper en wederom was men over rechts weg, nadat een slordig moment aan Huizer zijde werd onderschept. De razendsnelle meegesprinte middenvelder van JOS werd ingespeeld en deze kon simpel de gelijkmaker binnen schuiven, 2-2

De bezoekers waren het even helemaal kwijt en het de thuisploeg rook de overwinning. Deze hing dan ook in de lucht, echter waren enkele 100% doelkansen niet aan de uitstekend voetballende linksbuiten van JOS besteed, deze bleek te zelfzuchtig en zijn vizier stond, ter opluchting van alles dat AH ’78 een warm hart toedraagt, niet op scherp. De bezoekers hielden in de slotfase met veel inzet en goed keeperswerk hun doel schoon.
En ja dan kun je er op wachten, in de 87e minuut werd een diepe bal van Stolwijk verkeerd ingeschat door de Amsterdamse goalie en kon Dinc hem in de lucht aftroeven en zijn 2e van de middag achter de doellijn koppen, 2-3.
Met een waar slotoffensief zocht de ploeg van Pel nog naar de gelijkmaker, maar de Huizer defensie hield stand.

Na 98 minuten besloot arbiter Schram er een einde aan te maken en konden de bezoekers met drie punten, daar waar een gelijkspel wellicht een betere afspiegeling van de krachtsverhoudingen was geweest, voldaan de douches gaan opzoeken.
Op naar volgende week, waar rode lantaarndrager Kadoelen in Amsterdam de opponent zal zijn.

Rob M.