AH ’78 en de Dijk houden elkaar in evenwicht.

Na ruim 90 minuten stond er 1-1 op het virtuele scorebord in het Huizer stadspark. Dit had in de blessuretijd ook zomaar 1-2 of 2-1 kunnen zijn, maar doelman Schaap hield de Amsterdammers van een 100% scorekans aan de ene kant en vlaggemans aan de andere kant stak er letterlijk een stokje voor. Zo bleef het uiteindelijk dus 1-1 en dat was gezien het gehele spelbeeld misschien ook wel terecht.

De thuisploeg begon nogal apathisch aan het eerste bedrijf, waar voetballen op het zeer hobbelige veld al snel vrij lastig bleek. De bezoekers gingen hier beter mee om en wisten middels scherpe diepe ballen veelvuldig de vleugelspitsen te bereiken.
De eerste dreiging kwam dan ook van Amsterdamse zijde, in de 12e minuut kwam de behendige linksbuiten door, kapte de Huizer verdediger uit en sneed de 16 in. Doelman Schaap was attent en keerde de inzet.
De Dijk bleef optisch de betere maar stichtte weinig relevant doelgevaar, tot in de 45e minuut. Een strak ingespeelde pass viel in de 16 plots voor de voeten van de spits, deze schoot het speeltuig zonder bedenkingen schuin achter de Huizer goalie in het zijnet. 0-1.
Voor de Huizers stond hier slechts één schotje, naast, van Dinc tegenover.

Na een kwartiertje in het tweede bedrijf begon het eindelijk beter te draaien bij de equipe uit het stadspark. De Amsterdammers werden achteruit gedrukt en kwamen slechts nog middels de diepe bal sporadisch op de helft van de thuisploeg.
Kansen bleven dan ook niet uit voor de thuisploeg, in de 67e minuut een vlammend schot van Matitahatiwen, dat ternauwernood van de lijn kon worden geranseld.
Er bleef druk op het Amsterdamse doel en de terechte gelijkmaker viel dan ook in de 87e minuut. Dinc zette voor en de meegelopen Boné wist wel raad met het speeltuig en schoot deze achter doelman Geervliet 1-1.

De Huizers voelden dat er meer in zat en zette nog aan voor een heus slotoffensief, maar moesten echter doelman Schaap nog dankbaar zijn dat deze een 100% kans op 6 meter van de goal uitstekend de baas was, dit tot frustratie van de Amsterdamse bank.
Hierna dacht de thuisploeg tot twee maal toe de winnende treffer te hebben gemaakt, maar eerst was het de Amsterdamse vlaggemans die een 100% zuivere goal van van Middelkoop afvlagde en nog geen minuut later was het de arbiter zelf die dacht dat van Middelkoop vanuit buitenspel de assist gaf op de raak koppende Toonen.
Zo bleef het 1-1 op het stadspark en bezet AH ’78 samen met Wartburgia en SCW momenteel plek twee in de derde klasse B.
Volgende week een weekje vrijaf, iets dat de spelers goed zal doen!

Rob M.