AH ’78 pakt na overwinning (gedeelde) plek 2.

In troosteloze omstandigheden, die toch nog redelijk wat supporters richting het openbare Huizer stadspark brachten, speelde de equipe van Tit/Schildt vanmiddag een prima wedstrijd. Dit leidde uiteindelijk tot een mooie 4-0 overwinning en wederom de gedeelde plek 2 (plek 4 als men naar het doelsaldo kijkt).

Direct na het eerste fluitsignaal van arbiter Vugt schoten de gastheren uit de startblokken, dit resulteerde binnen 10 minuten al tot drie prima kansen. Hiervan was de grootste voor Ozturk, uit een voorzet van Boné had hij de hoek voor het uitzoeken, maar verdween zijn kopbal rakelings naast.
Ook Haage kreeg een mooie kans in de 16e minuut, schuin voor de goal schoot hij, na een assist van Dinc, hard op de vuisten van doelman v.d. Boogaard. Vaak is het zo, wanneer je jezelf niet beloond voor het goede spel je hard de rekening gepresenteerd krijgt. Dit keer (gelukkig) niet. De enige echte mogelijkheid die de gasten uit Amsterdam wisten te creëren was vanuit een dood spelmoment.
De vrije trap kon plots vrij worden ingeschoten, voor de thuisploeg gelukkig recht in de handen van doelman Schaap.

Daar was in de 39e minuut dan eindelijk de beloning. Na wederom een prima aanval kapte Dinc zich, op aangeven van Ciyhan, goed vrij en schoot van een meter of 18 hard de 1-0 binnen. Drie minuten later was het wederom raak, nu via de andere flank waar El Kaddari op aangeven van Ozturk een afgemeten voorzet de 16 ingooide en Mounir deze prima wist af te ronden. 2-0.
Met een volkomen terchte 2-0 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

Waar in het eerste bedrijf het wachten was op een doelpunt, was na rust de eerste mogelijkheid direct raak. Haage gaf vanaf rechts een afgemeten voorzet tot achterin het 16 meter gebied waar Dinc het speeltuig ontving. Deze aarzelde niet en knalde overtuigend binnen achter de kansloze v.d. Boogerd.
De thuisploeg creeërde nog enkele mogelijkheden, waarvan er zeker twee benut hadden moeten worden. Heldoorn kreeg een niet te missen kopkans, maar vond de voet van de doelman. En Haage wist een uitstekende diepe bal van Honing (die terug van een blessure wederom liet zien van belang voor dit team te zijn) op waarde in te schatten, wipte deze over de doelman heen, maar wilde te gehaast afronden en schoot over en naast.
Dient gezegd te worden dat de gasten middels opportune diepe ballen af en toe nog gevaarlijk voor de Huizer goal opduiken, maar miste finesse en Huizer doelman Schaap stond attent te keepen.

Het slotstuk van deze wedstrijd kwam op naam van Mattitahatiwen, die een afgeslagen corner voor zijn voeten kreeg en van een meter of 20 furieus hard binnen schoot voor de 4-0. Een uitstekend resultaat waardoor de stadsparkbespelers bovenin blijven meedoen in de derde klasse B.

Rob M.