Oliedom AH ’78 trapt met open ogen in de val die Pancratius heet.

Dat een gewaarschuwd mens voor twee telt bleek op het ijskoude sportpark in Badhoevedorp maar eens te meer. Dat je geen geweldig voetballende ploeg hoeft te hebben om toch bovenin de derde klasse B mee te kunnen draaien lieten de gastheren middels, door de Huizer technische staf, aangekondigde spelwijze wel blijken.

De wedstrijd begon voor de gasten nog prima, geduldig werd er rond gespeeld en gezocht naar een opening in de hechte Pancratius verdediging. Die werd in de 7e minuut gevonden toen Mounir de slim vrijgelopen Matitahatiwen vond en deze met een bekeken lob over de, overigens uiterst betrouwbare, doelman Schut wist te liften en de 0-1 aantekende.
De gastheren zochten voornamelijk opportuun de snelle en grote buitenspelers om zo gevaar te stichtten voor de AH goal. Op zoek naar de 0-2 kwam de equipe uit Huizen niet verder dan enkele te slappe inzetten van onder meer Boné (een schot van afstand) en Dinc (kopballetje) die simpel door Schut gekeerd konden worden.
Laatstgenoemde stond aan de basis van de ommekeer in de wedstrijd.
In de 30 minuut was een verre uittrap de Huizer verdediging te machtig en kon Bolten, nadat doelman Schaap nog kon keren in eerste instantie simpel de 1-1 binnen schuiven.
Het werd na de gelijkmaker slordiger en gehaaster bij de gasten en een slippertje in de achterhoede stelde Bakker in staat de 2-1 te maken in de 38e minuut. Met deze stand werd de rust aangevangen en kon de thuisploeg met een voorsprong aan hun geliefde spelletje beginnen in het tweede bedrijf.

Volledig teruggetrokken op eigen helft liet Pancratius de bal aan AH die in een te laag tempo zochten naar openingen maar er nauwelijks doorheen kwamen. Mede doordat de thuisploeg veel kleine vervelende overtredingen maakte en zich ook verbaal duidelijk lieten gelden kwamen de stadsparkbespelers niet meer in hun eigen spel, resulterend in slordig balverlies, stoppen met voetballen en vragend kijken naar de leidsman (na een zoveelste overtreding) maar die gaf hier geen gehoor aan.
Zo ontstonden ook de 3e en de 4e goal voor de thuisploeg. Deze kwamen van de voet van invaller van Ingen die in de 73e en 75e gretig gebruik maakte van de geboden ruimte achter de Huizer defensie en deze uiterst effectief wist om te zetten in doelpunten.
Dat in de 90e minuut ook een zondagsschot nog binnenvloog voor de (toch wel) geflatteerde 5-1 eindstand was voor de statistieken.

Dient gezegd te worden dat wanneer je de paar mogelijkheden die je krijgt doeltreffend weet af te ronden je het toch goed doet en dus niet zomaar op plek 2 in de competitie staat. Door dit resultaat valt AH terug naar plek 5 in een competitie waarin de “subtop” elkaar niet veel ontloopt.

Rob M.