AH ’78 heeft geen schijn van kans in Edam.

Met een straffe wind over het kunstgras in Edam werd vanaf het eerste fluitsignaal van, de uitstekend leidende, arbiter Bos al snel duidelijk dat er voor de bezoekers niets te halen viel in Edam.
De gastheren speelden vol overgave en met een tomeloze energie voor maar één ding en dat was het winnen van de 2e periodetitel in de derde klasse B.

De bezoekers mochten van geluk spreken dat de voorwaartsen van EVC onnauwkeurig waren in de afwerking en voordat zij in de 23e minuut op 1-0 kwamen, middels een bij de tweede paal ingekopte corner die kon worden binnen gelopen, werden er al menige mogelijkheden verprutst..
Ook dat de ruststand “slechts” 1-0 was mocht een wonder heten. Zo werd er vanaf 5 meter hard over geschoten, een corner voorlangs gekopt, en stond doelman Schaap enkele malen goed op zijn post anders was de wedstrijd voor de rust al ruim beslist geweest. En de bezoekers? Die stelden hier weinig tot geen doelgevaar tegenover.

Ook in de tweede helft eenzelfde beeld. Alhoewel het iets beter “stond” bij de equipe uit Huizen moest men toch vooral in de achteruit om grotere schade te voorkomen. Deze was echter niet te voorkomen en toen de thuispoloeg tussen de 58e en 64e minuut twee maal doel trof leken de Huizers dusdanig aangeslagen dat een monsterscore dreigde.
Echter leken de gastheren enige genade te tonen en drong men niet meer nadrukkelijk aan, waar een hogere score er toch nog wel degelijk in had gezeten. Ook nu wist men enkele uitstekende kansen niet om te zetten in doelpunten en zo eindigde deze eenzijdige wedstrijd in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg die met 8 overwinningen op rij terecht de 2e periodetitel wisten te winnen.
Vanuit Huizen, nogmaals gefeliciteerd hiermee!

Rest de Huizers niets anders dan de mouwen weer op te stropen en toe te werken naar de volgende wedstrijd, waar in het Huizer styadspark, Kadoelen op bezoek komt.

Rb M.