Eindelijk weer een driepunter voor AH ’78.

Na 7 wedstrijden op rij niet gewonnen te hebben heeft de equipe van Tit/Schildt eindelijk weer eens een driepunter mogen bijschrijven. Op het “eigen” stadspark werd Kadoelen met 3-1 verslagen en wisten de Huzers weer een plekje te klimmen op de ranglijst in 3B.

Al vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Haije waren de gastheren veelvuldig op de helft van Kadoelen te vinden. Hetgeen ook al snel resulteerde in een prima kans en een doelpunt. Vanuit een ingooi komt de bal bij Frankin, die een prima pass aflevert, bij de 2e paal kon el Kadarri tegendraads raak koppen en de snelle voorsprong was een feit, 1-0.
De Amsterdammers kwamen in deze fase nauwelijks dreigend door, mede doordat de thuisploeg verdedigend prima stond. De meeste dreiging van de bezoekers kwamen uit dode spelmomenten waarin zij gevaarlijk voor het doel van Schaap konden opduiken, vooralsnog zonder resultaat.
De thuisploeg wist voor rust nog enkele prima kansen te creëren. Zo wist Ozturk tot twee keer toe binnen één minuut het net niet te vinden, zijn eerste inzet werd geblokt en niet veel later (uit de corner, gevolg op zijn geblokte schot) kopte hij rakelings over.
In de 22e minuut kregen de bezoekers een vrije trap op de rand 16, hard en laag ingeschoten wist Schaap deze te verwerken tot een hoekshop. De afgeslagen hoekschop leidde een prima counter van AH ’78 in echter wist het eindstation, el Kadarri, deze prima kans niet te promoveren tot doelpunt.
Zo wist de thuisploeg nog enkele aardige mogelijkheden niet te benutten en dan voel je hem al aankomen. Zoals gezegd waren de Amsterdammers gevaarlijk vanuit dode spelmomenten en bracht een corner hen in de 36e minuut langszij. De hoekschop werd bij de tweede paal weggekopt, echter in de voeten van een aanvaller aan Kadoelen zijde, deze bedacht zich geen moment en haalde kiezelhard uit. De bal verdween achter de kansloze Schaap hoog in het dak van de goal, 1-1.
En zo gingen de ploegen met een 1-1 stand de rust in waar in dit geval 3-1 een betere afspiegeling van de krachtsverhouding was geweest.

Ook na de thee eenzelfde spelbeeld, er werd voornamelijk op de helft van de bezoekers gevoetbald en dit leidde al vlot tot de 2-1. Mounir wist op karakter het speeltuig te bemachtigen, soleerde de 16 in en wist zijn actie (in de 49e minuut) doeltreffend af te ronden.
Na de 2-1 een klein verval in het spel van de thuisploeg, te veel slordigheden en onnodig balverlies. Gelukkig voor hen zonder vervelend resultaat.
Langzaam werd de druk op het Amsterdamse doel weer opgevoerd. Een knappe actie van el Kaddari leid tot een vrije trap aan de zijkant. De trap van (aan AH ’78 zijdes beste man) Parera komt bij de Boer die net niet genoeg richting kan geven aan zijn kopbal welke naast het doel verdwijnt.
Niet veel later dan toch de 3-1. Wederom was het el Kadarri die een prima actie op de flank wist af te ronden met een puike voorzet. Voor de slim positie gekozen hebbende Mounir was het een koud kunstje deze voorzet binnen te werken. Hiermee leek de wedstrijd gespeeld.
Toch dient gezegd te worden dat de Amsterdammers middels een waar slotoffensief nog voor de aansluiter gingen. Die mogelijkheid werd hen ook geboden door arbiter Haije, die vond dat hij doelman Schaap vaak genoeg gewaarschuwd had voor het te lang vasthouden van de bal en gaf een indirecte vrije trap op zo’n 14 meter van de goal. Deze mogelijkheid werd door de Huizer muur gekeerd en zo bleef het na ruim 90 minuten 3-1 op het Huizer stadspark waar de leidsman deze middag een makkelijke middag had en in deze sportieve wedstrijd niemand hoefde te noteren in zijn boekje.

Rob M.