AH ’78 speelt zich veilig in derde klasse.

De equipe van Tit/Schildt had afgelopen zaterdag tegen de Meer uit Amsterdam een overwinning nodig om zichzelf “veilig” te spelen en ook volgend seizoen uit te mogen komen in de derde klasse. Hetgeen ook geschiedde op het gezellige stadspark waar vele supporters de ploeg kwamen ondersteunen.
Met 3-0 werden de Amsterdammers verslagen in een wedstrijd die in fases rommelig oogde, maar zo nu en dan lieten de stadsparkbespelers zien dat zij wel degelijk in de derde klasse thuis horen.

In de beginfase was de thuisploeg nog wat zoekende en was het balbezit voor de Amsterdammers. Dit echter zonder grote kansen. Behoudens een krachteloos kopballetje, prooi voor doelman Schaap, werd er nauwelijks gevaar gesticht voor de Huizer goal.
De thuisploeg vergat te doen waar men goed in kan zijn en ging mee in het spel van de bezoekers. Opportunistische lange ballen hopend dat deze goed zou vallen.
Gevaarlijk waren wel de hoekschoppen van de gasten, maar deze werden onschadelijk gemaakt door een redelijk solide acterende verdediging.
Uit een afgeslagen hoekshop, in de 18e minuut, een razendsnelle counter van de thuisploeg. De daaruit volgende afgemeten voorzet van Heldoorn was echter niet aan Parera besteed. Hij schoot hoog over.
In de 30e minuut was het raak voor de gastheren. Een strakke hoekschop van Ciyhan werd slim verlengd door Dinc en in een mêlee van spelers wist Mounir uit de draai knap raak te schieten, 1-0.
Er brak een fase aan waarin de Amsterdammers weinig tot niets meer in te brengen hadden. De druk bleef groot op de goal en het wachten was op een 2e treffer.
Deze viel in de 35e minuut. Een prima aanval over vele schijven kwam op rand 16 voor de voeten van Heldoorn, beheerst schoot hij de bal geplaatst in de hoek, 2-0.
Op slag van rust mocht doelman Schaap nog een keer handelend optreden, een venijnig laag schot in de korte hoek wist hij prima te pareren.
Zo werd de rust aangevangen met een zeer plezierige 2-0 stand.

Direct na rust een uitgelezen mogelijkheid voor Mounir om de wedstrijd te beslissen. Plots kreeg hij in de zestien het speeltuig in zijn voeten, kapte een tegenstander knap uit maar treuzelde net te lang om af te drukken en kon hij van de bal gezet worden.
Het leek er op dat de thuisploeg het wel goed vond zo en men liet de bal aan de tegenstander die nog wel enkele mogelijkheden creëerden. Een kopbal net naast (bij de 2e paal) en een vlammend schot van een meter of 25, eveneens net naast.
In de 75e minuut werd de wedstrijd, middels een zeer fraaie tegenaanval, beslist. Ciyhan stak El Kaddari weg, deze schudde fraai zijn directe tegenstander af en gaf Sta van Uiter een niet te missen kans. Beheerst plaatste laatstgenoemde de bal met zijn eerste balcontact in de verre hoek, 3-0.
Er was zelfs nog een uitgelezen kans op de 4-0, maar deze aanval strandde in schoonheid. En zo hoefde de thuisploeg na het laatste fluitsignaal niet te kijken naar de uitslagen van de concurrenten en wist men zich verzekerd ook volgend seizoen uit te komen in de 3e klasse.

Rob M.