AH ’78 boekt uitstekende zege op DOSC.

Op een redelijk stroeve, maar prima bespeelbare kunstgrasmat boekte AH ’78 haar tweede zege in de derde klasse C. De ploeg uit Huizen begon vrij sterk aan de wedstrijd en dwong in de beginfase direct enkele mogelijkheden af.
Helaas waren de inzetten niet nauwkeurig genoeg of was het doelman van Elk die de opningstreffer voorkwam. Aan de andere kant was het oppassen voor de snelle omschakelmomenten van de thuisploeg.
Een van deze momenten leidde in de 12e minuut tot een corner waaruit de openingstreffer viel. Uit die corner werd de bal, op rand 16, ineens genomen door spits Karst. Deze raakte het speeltuig niet vol en met een stuiter via een woud van benen verdween het speeltuig achter doelman Schaap, 1-0.
Hierna hadden de bezoekers even een moeilijke fase en leek het er eerder op dat het 2-0 zou worden dan 1-1. Maar enkele snelle aanvallen waren niet aan de voorwaartsen van de thuisploeg besteed.
Toch bleven de Huizers op zoek naar de gelijkmaker, welke in de 32e minuut dan ook viel. Na een aanval over rechts, was het uitblinker Dinc die Saghraoui een niet te missen kans gaf op zo’n 5 meter van de goal. Deze twijfelde dan ook geen moment en zorgde voor de gelijkmaker.
Met de 1-1 op het scorebord werd dan ook de rust bereikt.

Ook na rust een sterke start van de bezoekers, met in de 46e minuut een schotkans van Haage welke helaas geen doel trof. Nu werd het ijverige spel van de rood-zwarten wel beloond. Na een knappe aanval over rechts was het ditmaal Dinc die een uitgelezen mogelijkheid niet onbenut liet, hij tekende voor de (op dat moment terechte) 1-2.
Deze voorsprong zette de thuisploeg aan tot meer dadendrang en passie in hun spel. Op zoek naar de gelijkmaker kregen zij in de 82e minuut de 1-3 te verwerken. Moet gezegd worden, een werkelijk heerlijke treffer. Met een “ouderwets buitenkantje” werd Dinc vanaf eigen helft weggestuurd door Ciyhan. Dinc nam de bal mee en haalde heerlijk uit. De vallende bal over de kansloze doelman Elk was er één van grote schoonheid!
De thuisploeg gaf nog niet op en bleef zoeken naar de aansluitingstreffer. Echter zonder succes. Of het ontbrak aan scherpte in de afwerking. Maar ook dient gezegd te worden dat, zeker in de slotfase, de Huizer defensie met de ijzersterk spelende Honing vele potentiële kansen wist te verijdelen. Ook doelman Schaap hield in die fase zijn doel schoon door enkele grote kansen prima te verijdelen.
Kortom wederom een prima collectief, dat zorgde voor een uitstekend resultaat tegen een energieke tegenstander.

Rob M.