AH ’78 boekt zwaarbevochten overwinning.

De wedstrijd in Huizen begon alleraardigst, binnen tien minuten al mogelijkheden voor beide ploegen die vol op de aanval speelden. Bij de bezoekers zorgde vooral de, over rechts, opkomende back Plantings in de beginfase voor gevaar..
Zowel AH ’78 en Odysseus ’91 probeerden met combinatiespel de vijandige goals op te zoeken. Hetgeen erg lastig bleek daar het veld zwaar en hobbelig was.
Toch vloog het spel heen en weer met mogelijkheden, maar zonder doelpunten. De betere kansen waren voor de thuisploeg maar het ontbrak nog aan de afronding en/of aan de beslissende eindpass.
Na tien minuten ging de snelheid er iets uit en speelde het spel zich veelal af op het middenveld. In de 34e minuut een grote kopkans voor de bezoekers. Een snelle counter over rechts bracht de bal bij de 2e paal waar de volledig vrijstaande speler over kopte.
Vier minuten later een vrije trap rond de middenlijn voor de thuisploeg. Ciyhan bracht de bal de zestien in waar de volledig vrij staande Dinc doelman Wetterauw kansloos liet en kruislings binnen kopte, 1-0.
Twee minuten later weer een prima kans voor de gasten, eveneens uit een vrije trap. De bal werd terug gekopt in de voeten van Brinkhuis die op de rand van de zestien geplaatst de kruising zocht. Doelman Schaap was attent en wist de inzet tot hoekschop te verwerken.
Niet veel later het rustsignaal en konden beide teams, met een op dat moment verdiende 1-0 voor de thuisploeg, de kleedkamers opzoeken.

Het tweede bedrijf gaf een heel ander spelbeeld. De bezoekers gingen nadrukkelijk op zoek naar minimaal de gelijkmaker, De grootste kans hierop kregen ze in de 58e minuut. Tot twee keer toe een uitgelezen mogelijkheid kans om de 1-1 aan te tekenen in de korte hoek. Maar ook nu was (zoals de laatste weken vaker) het doelman Schaap die een treffer uitstekend wist te voorkomen.
De thuisploeg drong nog maar sporadisch aan en beperkte zich tot verdedigen en het creëren van eventuele mogelijkheden uit omschakelmomenten. Deze werden niet goed uitgespeeld en zo bleven de gasten de meeste dreiging houden. Maar de Huizer defensie hield (zo nu en dan met kunst en vliegwerk) stand.
In de 91e minuut nog een prima mogelijkheid voor de bezoekers. Een vrije trap op de rand van de zestien, maar ook deze inzet werd een prooi voor doelman Schaap.
Na ruim 95 minuten vond arbiter Oren het mooi geweest en floot hij voor het einde van de wedstrijd. Gezien het gehele spelbeeld hadden de bezoekers zeker een puntje verdiend, maar de thuisploeg ging met de overwinning aan de haal. Dit werd de derde overwinning op rij en men klimt op de ranglijst naar plek 5.

Rob M.