AH ’78 weet “foutloze” koploper pootje te lichten!

Dat de bezoekers uit Huizen op voorhand een zware middag te wachten stond was duidelijk. Het tot zaterdagmiddag 4 uur foutloze FC Hilversum beschikt over een makkelijk scorende ploeg en krijgt weinig goals tegen getuige het doelsaldo van 36 voor en slechts 5 tegen uit de 7 wedstrijden voorafgaand aan dit treffen.
Een uitdaging dus voor de technische staf van AH ’78 om een strijdplan te bedenken tegen dit Hilversum. Na ruim 90 minuten kan men stellen dat zij dit uitstekend gedaan hebben getuige de 2-3 overwinning voor de strijdbare Huizer equipe.

Dat er doelpunten zouden gaan vallen bleek vanaf het eerste fluitsignaal al. De thuisploeg ging op zoek naar een vlotte openingsgoal, maar stuitte telkenmale op de vandaag hechte Huizer defensie of doelman Schaap bleek een sta-in-de-weg. Ook stond het vizier van de Hilversumse voorwaartsen niet altijd op scherp.
De bezoekers bleken daarentegen uiterst gevaarlijk in de omschakeling. Met een diepe bal achter de laatste linie van de Hilversum werd veel gevaar gesticht.
Helaas voor de bezoekers, stond het vizier van de uitstekend acterende Mo el Kaddari nog niet op scherp anders was een vroege voorsprong niet eens onverdiend geweest.

Dat de voorsprong voor de bezoekers alsnog kwam was een staaltje van knap doorzetten van rechtsback Stolwijk. Tot twee maal toe wist deze op karakter een persoonlijk duel te winnen en kon doorzetten naar de punt van de 16 meter. Zijn geplaatste schot in de korte hoek bleek verrassend genoeg te machtig voor doelman Schreyer en zo stond, in de 11e minuut, de 0-1 op het scorebord.
De thuisploeg kon op zoek naar de gelijkmaker, en met de individuele aanvalskrachten die men bezit raakte het Hilversumse thuispubliek vooralsnog niet in paniek. Vooral Bito, de uiterst behendige flankspeler bleek lastig te bespelen. Toch kon Haage het hem dusdanig lastig maken dat hij nauwelijks tot scoringsmogelijkheden kwam.
En op zoek naar de gelijkmaker bleef er ruimte achter de laatste linie van de thuisploeg. Hier wist El Kaddari in de 25e minuut gretig gebruik van te maken. Volledig vrij gezet voor doelman Schreyer wist hij deze simpel te passeren en te zorgen voor de 0-2. Een riante voorsprong voor de bezoekers, wie had dat kunnen voorspellen? In dezelfde minuut werd de voorsprong van de bezoekers alweer verkleind naar 1 goal. Een snelle aanval over rechts stelde Leber in staat doelman Schaap te passeren en de 1-2 aan te tekenen. Een opmaat voor meer voor de thuisploeg?
De bezoekers raakte niet van slag van deze snelle tegenstoot en bleven uiterst gedisciplineerd en collectief spelen. Met als gevolg, in de 44e minuut de bekroning op de inzet. Het was wederom El Kaddari die het laatste zetje gaf om de Huizers vlak voor rust op een 1-3 voorsprong te zetten.
Met deze onverwachte mooie voorsprong werd de rust aangevangen.

En dan verwacht je in het tweede bedrijf een stormloop van de gastheren. Deze begonnen ook zo, maar werden telkens weer afgestopt door de Huizer defensie of men miste de nauwkeurigheid in de eindpass waardoor deze veel achter de Huizer goal verdwenen. Groot compliment aan Jasper Frankin, de controleur op het middenveld van de gasten die als een vlo in de pels bij de Hilversumse spelmaker van der Velden zat en deze niets gunde om zijn geliefde spelletje te spelen.
Daarnaast maakte hij vele meters om overal vuil werk op te knappen en leek onvermoeibaar.
De thuisploeg kreeg het niet voor elkaar de aansluitingstreffer te maken en trainer Marks gooide er nog maar eens een paar verse krachten in. Wat een luxe als je zoveel kwaliteit op de bank hebt zitten.
Met maar liefst vijf spitsen werd gezocht naar doelpunten, maar de gasten hielden knap stand. Er kwam toch nog een aansluiter voor de Hilversummers, in de 92e minuut, door uitgerekend oud AH ’78 speler Harsevoort. Maar deze bleek te laat. In de resterende blessuretijd lukte het de thuisploeg niet meer nog een puntje over de streep te brengen en konden de gasten na 97 minuten met opgeheven hoofd en drie punten van het veld stappen op sportpark Crailoo en een klein bescheiden “feestje” gaan vieren.

Rob M.