Wedstrijdverslag Hercules 1 - AH '78 1 (3-2)

13 februari 2023 11:15

Rob M.

Opnieuw een nederlaag voor AH ’78.

Het zit de Huizer ploeg momenteel niet mee. Ook in Utrecht, bij Hercules, gingen de rood-zwarten met het minimale verschil onderuit. Zo zakt de ploeg ondertussen van de middenmoot naar een nacompetitie plek.

Eerste twintig minuten fataal.

Het blijkt maar weer dat je vanaf het eerste tot en met het laatste fluitsignaal scherp en alert moet zijn om in deze poule de punten binnenshuis te houden. Zo liepen de bezoekers in Utrecht binnen een kleine twintig minuten al tegen een fatale 2-0 achterstand aan.

Enkele individuele fouten achterin leidde deze twee goals in, zo kon er vanaf de rechterkant vrij ingeschoten worden en werd er bij een hoekschop nauwelijks verdedigd waardoor een volledig vrij staande aanvaller aan Hercules kant de hoek voor het uitkiezen had en simpel raak kon koppen.

Sterk begin tweede helft.

Na een sterk begin in de tweede helft kwam het geloof in een goed resultaat toch weer boven drijven bij de Huizers. Ciyhan knalde een vrije trap van ruim 20 meter prima achter de vast staande Utrechtse doelman voor de aansluitingstreffer. Helaas ging een kleine tien minuten later alweer fout. Wederom was het vanuit een hoekschop dat de thuisploeg (dit keer in tweede instantie) wist te scoren en de beslissing leek gevallen.

Toch bleef er geloof vanuit de kant van de gasten en een klein kwartier voor tijd werd wederom de aanlsluiter gemaakt. Nu waren het de bezoekers die vanuit een hoekschop raak wisten te koppen om de 3-2 op het bord te zetten. Een waar slotoffensief bracht voor hen (ondanks enkele goede mogelijkheden) niet het gehoopte punt en dus kon men met een nederlaag op zak terug richting Huizer stadspark.

Wederom pittig duel voor de boeg.

Ook de volgende wedstrijd is er eentje waarin men hard zal moeten strijden voor een goed resultaat. De opponent is namelijk het prima draaiende OIympia ’25 dat momenteel plek drie op de ranglijst bezet. Een weekje hard trainen en op naar zaterdag!