NIX18Per 1 januari 2014 is de wet veranderd. Er mag dan aan jongeren onder de 18 jaar geen alcohol of tabak meer worden verkocht. Ook mogen jongeren tot hun 18e geen alcohol bij zich hebben in het openbaar, bijvoorbeeld op ons voetbalterrein in de kantine en op het terras.

Wij zullen hier als vereniging erg  streng en alert op moeten zijn. Bij twijfel zal door de barmedewerkers om legitimatie gevraagd worden. Tot 25 jaar is er een verplichting tot legitimeren.
Ook kunnen barmedewerkers weigeren alcohol te schenken wanneer daar volgens hen een reden voor is.

“Wij zullen  als vereniging onze maatschappelijke veranrwoordelijkheid nemen om hier aan te voldoen.
Daarnaast willen wij onder geen voorwaarde het risico nemen om onze alcohol drankvergunning te verliezen.”

We vragen ook ieders oplettendheid, want zeker buiten op het terras is het voor de barmedewerkers bijna niet te controleren, daarom vragen wij alle leden om vanaf heden hun zintuigen te gebruiken en desnoods bij twijfel te vragen naar een ID. Dat lijkt misschien een beetje vreemd, maar dat is het zeker niet. Er staat hier namelijk veel op het spel voor ons als vereniging. Gewoon doen !

Het zal wellicht ook even wennen zijn dat er om legitimatie wordt gevraagd of dat er bij twijfel zelfs helemaal geen alcohol geschonken wordt. Toch rekenen wij op jullie begrip.

Lees meer over NIX18 op https://www.nix18.nl/