1276DA
HUIZEN
tel. 06-31951655

AH ’78 doet zichzelf tekort tegen Laren.

De ploeg uit Huizen weet wederom niet te winnen van Laren. Na een snelle 1-0 in de eerste helft vergeet de equipe van Tit/Schildt de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De even snelle tegentreffer in het tweede bedrijf komen de Huizers niet meer te boven en zelfs een nederlaag bleek niet meer te voorkomen.

Snel op voorsprong.

Op een zeer moeilijk bespeelbaar veld in het Huizer stadspark begon de thuisploeg vrij sterk aan de wedstrijd. Zo stuitte Haage al in de 2e minuut op de (naar later zou blijken) prima keepende Jeffrey Roest. In minuut 4 was het al raak, een afgemeten voorzet van Matitahatiwen werd op waarde ingeschat door Dinc die met een krachtige kopbal de Larense goalie kansloos liet, 1-0.

AH ’78 vergeet zichzelf te belonen.

De druk op de goal van de bezoekers bleef aan, echter waren enkele uitstekende kansen niet aan de Huizer voorwaartsen besteed en wist doelman Roest een aantal keer prima in te grijpen. Zo was het Haage die een hoekschop van Ciyhan tegen de paal werkte. Na een slippertje in 18e minuut door de Huizer defensie was er een schotje in de korte hoek bij doelman Schaap dat geen probleem voor hem opleverde. In de 26e minuut de grootste mogelijkheid voor de thuisploeg. Ciyhan geeft prachtig voor en Elwahi kopt prima in, echter was het Roest die met een katachtige reactie een zeker lijkende goal wist te verijdelen. Ook in de 31e minuut de kans op een goal, een hoekschop werd door Dinc rakelings naast gekopt. En in plaats van de rust in te gaan met een mooie voorsprong, stond de fragiele 1-0 op het virtuele scorebord in het Huizer stadspark.

Laren vlot langszij en voorbij de thuisploeg.

Daar waar de thuisploeg snel de voorsprong nam, kwam Laren in het tweede bedrijf nog vlotter langszij. Een in de 47e minuut prima strak aangesneden vrij trap kwam achterin de 16 bij de Huizers, de bal kon simpel worden voor gekopt en de volledig vrij staande Tim Hansen wist simpel binnen te koppen, 1-1. Een behoorlijke tegenslag voor de thuisploeg, die het na die goal even volledig kwijt was. De ploeg uit Laren kreeg het gevoel dat er meer te halen was en met veel enthousiasme en inzet hadden de bezoekers plots het betere van het spel. Dat resulteerde in de 1-2 na 11 minuten in de tweede helft. Onnodig balverlies, aan kant van de thuisploeg, rond de middenlijn gaf van Kooij de mogelijkheid alleen op doelman Schaap af te gaan, zijn schuiver verdween via de binnenkant van de paal tegen het net.

Wederom goede mogelijkheden niet benut.

De bezoekers deden het daarna iets rustiger aan een veel van het spel speelde zich af op het middenveld. De laatste tien minuten nog een waar offensief van de thuisploeg waarin enkele uitstekende mogelijkheden niet werden benut. Zo was het Dinc die de uitgelopen doelman Roest met een lob wist te verschalken, maar laatstgenoemde werd gered door de doelpaal. Ook el Kaddari kreeg nog een mooie mogelijkheid op de 2-2, maar stuitte op Roest. Laren bleef loeren op de counter om het duel definitief in het slot te gooien en kregen in de slotseconde nog de kans op de 1-3, maar wisten deze niet te benutten. Zo trokken de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind en wisten drie kostbare punten bij te schrijven.