Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslag FZO 1 - AH '78 1 (0-2)

29 januari 2024 8:00

Rob M.

Afgelopen zaterdag (27 januari) vond voor AH '78 de hervatting van de competitie plaats nadat de eerste poging daartoe, thuis tegen Achterveld, was afgelast vanwege vorst.
Tegenstander was FZO in Zeist. Na 90 minuten waren het de bezoekers die met drie uitermate belangrijke punten huiswaarts mochten keren!

In de beginfase van de wedstrijd was de Huizer ploeg een stuk minder scherp dan de thuisploeg. Zo wisten zij in de eerste 10 minuten een aantal corners te creëren waar weinig gevaar uit gesticht werd. Ook was het in die fase tot tweemaal toe doelman Schaap die de berzoekers wist te behoeden van een achterstand.
Er was aan Huizer zijde weinig beweging en men keek vooral naar hetgeen de thuisploeg deed.

Na 10 minuten dan eindelijk het eerste wapenfeitje van de rood-zwarten, de bal kwam op rand 16 voor de voeten van El Kadarri, echter was zijn inzet te slap en een simpele prooi voor de doelman van FZO.
Uit de tegenaanval was het wederom Schaap die handelend optrad op een kopbal van een der Zeister voorwaartsen. Niet veel later een mooie mogelijkheid voor de thuisploeg. Een vrij trap op een meter of 18 van de Huizer goal werd in de muur geschoten. Er brak een fase aan dat het spel wat meer op en neer ging. In die fase was de grootste kans voor de gastheren, aan de zijkant van de goal, diep in de 16 meter werd een vrije schotkans voorlangs geschoten.

De wedstrijd werd in de 33e minuut opengebroken. Nadat de equipe van Tit/Schildt eerder al dreiging toonden uit een hoekschop, over gekopt door Elwahi was het bij de volgende aanval raak. Mooi opgezet door het midden, speelde Elwahi de bal naar de rechterflank waar Laassal een prima voorzet afleverde. Tussen drie verdedigers in wist Harsevoort zijn hoofd tegen het speeltuig te zetten en zag zijn inzet tegendraads in de goal verdwijnen, 0-1.
Dit bleek tevens de ruststand.

Direct na rust een aardige mogelijkheid voor de gasten, El Kaddari zag zijn inzet echter in het zijnet verdwijnen. Vijf minuten later een prima kans voor de thuisploeg, vanuit een vrij trap verdween de inzet die daaruit volgede naast de AH-goal.
Hierna een fase met veel FZO balbezit maar zonder echt gevaar voor de bezoekers. Die op hun beurt effectief met een dood spelmoment wisten om te gaan. In de 55e minuut een van de linkerflank, door Matitahatiwen, strak aangesneden corner werd door Elwahi op waarde ingeschat. Hoog boven een ieder uit kopte hij de bal hard in de verre hoek en bracht de bezoekers daarmee op een 0-2 voorsprong.

In de slotfase van de wedstrijd bleef het meeste balbezit voor de thuisploeg, maar zij wisten de aansluitingstreffer niet op het scorebord te zetten. Ook kregen de rood-zwarten nog een aardige kans. Uit, wederom, een corner kopte Harsevoort tegen de lat. En niet veel later was het aan de andere kant Schaap die een inzet (schot van een meter of 18) tot corner wist te verwerken.
Na 97 minuten vond de prima leidende arbiter de Goede het mooi geweest en was het Huizer kamp in hun nopjes met de drie broodnodige punten.
Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Musketiers, waar tijdens de openingswedstrijd dit seizoen nog eclatant van werd verloren.